HEY FOLKS

Precis hemkommen från en fisketur med enbart bottennapp.
På hemvägen satt vi fast i en bilkö ca 30 min, kanske mer. Far åt helvete marigt, tänkte jag då. För det är vad Andreas skulle ha sagt.
Blev glad efter att ha fått ett sms av Andreas senare. Skönt att man inte är bortglömd.
Jag saknar er så. Ett fantastiskt team. Jag hoppas att jag får vara med på någon tillställning snart. Är nog inte hemma för julbordet, tyvärr.

Nu är det tacopaj som ska göras. Har satt David i arbete, så han står nu o steker färsen.
David fick förresten jobbet på fiskebåten, för er som inte hört det. Han kommer då vara borta flera veckor i sträck. Tur då att Catarina kommer att flytta in hos mig i januari. Jag är otroligt glad över detta!
She´s gonna be the best roommate ever. Tack för det.

Nu kallar plikten i köket.

BAD UPDATE

Vaknade skapligt idag, vid 9. Gick upp och gjorde frukosten som i vanlig ordning. Bakade scones igår, så dom värmde jag. Väldigt gott. Väckte David, som nu sover igen.

Vet inte om jag skrev det innan, men jag fick jobbet i skobutiken. Ska dit idag 14.00 och skriva under. Jobbet börjar sen i november. Jag hoppas det blir ett roligt jobb.
Sen ska jag och David till Ikea. Tänkte att vi skulle försöka hitta ett par billiga gardiner. Efter det vill jag fiska.

Nu krånglar sladden igen! Åhhh! Säg inget sportJohan!
Varför detta nya namn? Jag ser dig inte som sportig. ;)

Nu får vi alla hålla tummarna för att David får jobbet på fiskebåten! Imorgon får vi veta. Om han får det börjar han i dec, och han kommer att vara borta 5 veckor i sträck! Så nu är det dags att Catarina kommer. Det känns bra.

Nu ska jag väcka sömntutan och vi ska ut!

Ska förresten lägga upp lite bilder också. Varsågoda.





jobbjobbjobb

Hej hej hej.

I tisdags var jag på intervju på 7-eleven, igår jobbade jag där. Det sög. Jag jobbade ca 7 timmar utan någon lunchrast. När jag bad om att få ta en paus för att äta mitt äpple jag hade med mig, så var det knappt jag fick det.
Efter att ha jobbat ca 2 timmar i butiken så lämnades jag själv nästan resten av dagen, utan att ha blivit visad allt. Men det gick ändå bra, tycker jag.
Idag var jag på intervju för en skobutik, dom ringde för ca 10 min sedan och ville att jag skulle komma förbi nästa vecka igen, och jobbet börjar i november.
Sedan ska jag på arbetsintervju för personlig assisten nästa vecka. Det jobbet hade varit toppen, det börjar dock i december.

Nu ska vi strax ut och uppsöka ett jobb till David, inom fiske. Fick ett tips från min kusin. Han har inte haft samma tur som jag. Igår började han dock söka på sjukhusen här, det tror jag blir bra.

Igår var det 4 år för mig och David. Det firades med att baka pizza och äta chokladpudding.

Förresten, det här med att det är europas mest regningaste stad, jag vet inte. Det har regant 2 gånger sen vi kom. Annars är det skinanade sol om dagarna och det är rätt varmt, sweet.

HELLO

Dagarna här går fort, och den mesta tiden går till att söka jobb och upptäcka denna stad.
Än så länge har jag ska jag på 2 intervjuer, båda butiksjobb. Har haft lite kontakt som personlig assistent, men då jag inte har något körkort så har det inte gått så bra.
Jag vill ha lagerjobb. Har faktiskt sökt i Oslo. Om vi inte har fått något jobb med mkt pengar så har vi pratat om att förflytta oss dit. Men, först o främst får vi försöka fixa det här.

Min dator har gått sönder. När jag ropade på David så rusade han upp o råkade förstöra sladden. Så nu är det glapp i den. Min dator klarar sig knappt någon minut utan strömsladden!

Nu ska jag duscha, vi ska till banken och jag ska sen på intervju!

Ha det bra!

fredagskväll

Idag har vi varit ute på stan. Det är verkligen fint här, och David gillar det. Han tycker det är lagom stort, skönt.
Men gatorna här är verkligen jobbiga. Vi var båda helt slut när vi kom hem. Det är uppförsbackar överallt!

När vi kom hem från stan så ringde min mobil. En man från en skobutik ringde för att fråga om jag kunde komma på arbetsintervju nästa vecka. Så skönt!

Sedan så har det inte hänt så mkt först dagen. David står nu o lagar middag, alldels försen middag, och jag har tidigare bakat bullar.

När jag sitter här i soffan ser jag ut över bergen, havet och staden som lyser, det är så fint!


FRAMME I NORGE

Igår runt 5 tiden på eftermiddagen nådde jag o David fram till det regninga Bergen.
Herregud vad vi har åkt bil. Färden från Oslo till Bergen ska vi inte ens tala om. Kanske att de vackra bergstopparna med snö, och vattnet som forsade ut ur bergen, de vackra sjöarna väger upp denna färd. Annars var det den längsta färd jag nånsin åkt med bil. Vägarna gick kringelikrokiga, och tunnlar genom bergen som var flera km långa.
Fast då ska vi kanske inte tala om hur vi virrade runt i Oslo omkring en timma innan vi kom på rätt väg ut. David råkade köra upp på helt fel väg inne i stan, nämligen en spårvagnsväg!  Det var helt hysterikst roligt.
Efter att ha känt att vägen var lite konstig, och vi var var dom enda som åkte här, de andra bilarna körde brevid oss, så såg jag spåret o sa till David "vi ska nog inte åka här". David tittade på mig o sa "det tror inte jag heller". Vi började skratta som bara den, och fort över till rätt sida. Det måste ha sett roligt ut.

Tills slut kom vi ut på rätt väg, efter att ha frågat på en mack vart vi skulle. De norska folket är så trevliga!
Kom fram till en mindre stad utanför Oslo för att övernatta. Då var kl ca 22.30, och ett hotell hade öppet. Dom hade 1 rum ledigt, men kostade 1390 nok! Detta var alldeles för dyrt, men den trevliga killen i receptionen tipsade om ett annat hotell en bit bor, som också skulle ha nattöppet, så dit åkte vi. Dock var det ingen skillnade på priset, men dom gav oss rummet för 1000 nok istället!

Lägenheten vi har är verkligen jättefin. Den ligger i en stor vit byggnad, som byggdes 1929. Det känns lite som om man bor i en korridor. Vårt hus sitter ihop med ett annat, så vi bor nästan i en flygel.
Här ställer alla sina skor utanför sin lägenhet! Aldrig sett förr. David o jag vågade inte detta, och ställer in dom som de svenskar vi är.

Efter att David har spelat klart på sitt x-box så ska vi ut och upptäcka denna stad. Solen skiner idag, coh vi har en fantastisk utsikt över vattnet och bergen. Jag skulle ha tagit kort om det nu inte var så att jag hade tagit med fel laddare till min kamera! Jag är så arg! Tur att David har en ny mobil, men en fantastik bra kamera!

Hoppas ni alla har det bra där hemma, jag saknar er så!



PACKAR

Nästan packat klart allt nu, men känns som om jag har glömt hälften.
Detta blir nog bra!
Om 2 dagar flyttar jag alltså till Norge, det känns konstigt.
Sa hejdå till Catarina för ca 1 timma sen, som har varit här o fikat. När man är med henne går munnen i 100 km/. Det är härligt. Får också sånahär fantastiska skrattanfall, så man bara inte kan sluta.
Catarina, du måste helt allvarligt komma i januari. Lev livet.

Imorgon åker jag till David, och säger hejdå till min familj. Jag känner mig töntig, inte alls sådär tuff som jag trodde jag skulle vara, men jag kommer sakna dom så himla mycket. Det är väl kanske inte konstigt.
Bara Catarina kommer sen så blir nog allt bra. ;)

Nu ska jag fortsätta packa lite, och sen se om jag kommer kunna sova något.

God natt.

back on track

Det är tur att mitt dåliga humör går över snabbt, ibland gör det de iaf. Nu tänker jag bara positiva tankar.
Nu ska jag se parlamentet och ta något att äta.

Imorgon ska jag träffa min favoritCatarina. Jag ska även besöka Frank o färga mina ögonbryn, har aldrig gjort det tidigare!


God kväll gott folk!

usch

fan jag är så jävla arg, ledsen o besviken.

raining sunday

Tackar för en jättetrevlig tjejkväll hos Marie igår!

Idag slappar jag, som jag har gjort för det mesta det senaste dagarna. I morgon börjar allvaret med att packa. Då börjar det nog kännas mer på riktigt. Hade hoppats på att få skjuts upp till David, men det verkar inte så. Inte kommer han heller...

Begär jag för mycket?

dagens i-landsproblem

Hjälp mig, snälla!

Jag har tidigare berättar om mina stövlar som jag beställde. Det visade sig tydligen att dom var slut på lager, och dom visste inte när dom skulle komma in igen. Det är alltså gummistövlar som jag pratar om. Eftersom jag ska bo i europas mest regnigaste stad så kommer jag att behöva dessa.
Efter mycket letande ringde jag Ogräs för att höra om dom hade dessa. De hade dom inte, men dom kunde beställa hem. Dock inte i den färgen jag ville ha, svarta. Så det fick bli ett par andra. Jag hade dock tidigare hittat ett par såna som jag ville ha, i rätt fär o beg för 500 kr! Great! Dock svarade hon först idag. Vilket innebär att Ogräs redan har hunnit beställa hem dessa stövlar. VAD GÖR JAG?



4 DAGAR KVAR!

Huvudvärk dag nr 2

Igår vaknade jag upp med huvudvärk, likaså idag. Fy.

Som ni vet så ringde jag ogräs igår, och talade med Gustaf. Han tyckte ju som sagt att det vore bäst om jag plockade ut min lön i kläder. Idag när jag kollade min mail, så hade jag fått svar från Christine, den andra ägaren. Hon skrev att hon behövde mina timmar och kontonr (som jag gett mer än 1000 gånger) så skulle dom betala ut min lön. Kommunikation?

Idag vet jag inte vad som händer mer än tjejkvällen. Funderar på att kanske åka till ikea. Eller en långprommenad på Öland?

Ses ikväll!

here we go agin

Har varit på kvällsprommenad med mamma. Bara pratat positivt om vår flytt. Behövs då alla inte uppskattar detta äventyr.
Nu ska jag lämna den här staden. Precis som alla andra. Utan ånger.

Imorgon blir det tjejkväll hos Marie, ska bli toppen! Lite hejdåkväll.

Nu, film o sedan sova och drömma sött.


OGRÄS

Jag har idag tagit mig i kragen och ringt Ogräs. Dels för att få tag på ett par stövlar, och givetvis prata om min lön! Konstigt nog tog dom upp det först, skönt. Jag får inga pengar, jag får plocka ut det i kläder. Det skulle annars bli fel i deras årsredovisning, eftersom lönen egentligen skulle ha betalts ut i augusti. Då ville jaga bara säga "varför betalade ni inte ut den i augusti då?!" Jag sa istället vänligt "ja, det går bra".

Jag kan ju också tillägga på mitt CV att jag jobbat i butiken som är nominerad som Sveriges modebutik, alltid nåt.

5 DAGAR KVAR!

6 DAGAR KVAR!

Hit ska jag flytta. Det verkar vara helt underbart vackert!






Meningslös torsdag

Idag har det inte hänt mycket i mitt liv. Skulle besöka försäkringskassan för ett bevis på att jag är försäkrad här i Sverige. Man var tydligen tvungen att ha det om man skulle flytta utomlands.
Försäkringskassan hade visst stängt. Endast öppet mån-ons. Mellan 10-15. Vad är det för tider?

Jag skulle egentligen gått till tandläkaren idag, men var tvungen att avboka det. Eftersom jag nu har fyllt 20 så kostar det en förmögenhet att gå dit.
Sedan var jag rädd att jag skulle ha allt för många hål. Usch vad pinsamt. Tror dock inte jag har nåt, eller hoppas nog mer på det, som sagt. Får besöka tandläkaren i dec istället, då jag är förhoppningsvis är lite rikare.

Glamor, glitter and gold. It brings me outta control.
Så jag får banne mig se till att få ett jobb snart. Ska söka lite nu i eftermiddag.

I morgon kommer Elin hem till stan. Då ska vi luncha. Ska bli så mysigt!

Nu ska jag cykla bort och hämta ut mina skor som jag beställt. :)

I FEEL ON TOP OF THE WORLD

I´m ready for the pressure. The drama and pleasure. Got my whole life here in front of me.


Tack kära Johanna, Caroline & Emma för middagen idag. Ni är toppen, verkligen bäst.
Tack för dagboken. Johanna sa att det inte var något speciellt. Men det är tanken som räknas. Tanken på att ni tänkte på mig, gick och köpte en dagbok till mig, för min tid i Norge gör detta till något specillt. Tack.

Nothing is stopping me.

X-box 360

Igår när jag var ute och gick med Zorro fick jag sms av David som frågade vad jag hade för mig resten av dagen.
David skulle nämligen till Kalmar och köpa ett x-box, bara sådär. Så det vara bara att rusa hem och packa ihop mitt bråte, som David kallar det, för det skulle han ha med sig hem, inför vår flytt.

Så att en timma senare kom David och Jacob, och jag följde med David hem. Så här sitter jag nu. Ja, ni kan ju gissa vart David är. Men det gör inte mig något, inte ikväll i alla fall.
Tidigare har vi gjort en massa nytta. Jag har t.ex. målat en massa plankor till huset, och David har snickrat och snickrat. Hans mamma berättade att David såg flytten till Norge som en semster. Ehrm...

Vi har även varit inne i stan och handlat spel till x-boxen. Fan vad dyrt det är med spelen! Över 400 kr, och inget spel som jag gillar! Bara en massa skjutande. Jag vill ha super mario, så det ska jag leta efter på trader nu. Men det ser mestadels ut som det finns mest spel till nindento. Så om det är någon där ute som har ett super mario spel till x-box 360 så är jag villig att köpa det, men då under 400 kr!

Men tack älskling att du har räddat vår tid i Norge!

P.S Super mario finns ju inte till x-box. D.S

Barnehageassistent

Det låter som barnaga, men det är förskolelärare på norska! Har nästan sökt jobb hela dagen, men mellan varven har jag hunnit vara ute i regnet med hunden, hjälpt till att baka bullar o varit och handlat.

Jag har nu ångrat mig ang verktygslådan, jag vill ha en spikmatta istället! Känner att jag är i större behov av det. Så snälla ge mig en i inflyttningspresent.




vill ha! vill ha!

Precis hemkommen från bio. Ska nu se på idol, och söka jobb mellan varven.

Vet ni vad jag önskar mig? En rosa verktygslåda! Snälla, kan jag inte få det?


THE UGLY TRUTH

Bio är aldrig fel. Älskar bio, så skönt som en liten avkoppling.

Jag, Emma och hennes kompis var ikväll och såg The ugly truth. Den var helt okej, en bra tjejfilm. Älskar Katherine Heigel som spelar huvudrollen.
Vi hamnade sen på modevisning som visades inne på Baronen. En trevlig överraskning.

Nu ska jag slappa framför tv:n.
Det har varit en lång och sorglig dag.


Förresten, tjejer och killar, ska ni med ut o äta imorgon? Emma& jag tänkte göra det och eventuellt gå på bio igen. Ni får givetvis följa med på den med. Men vore trevligt om vi i alla fall kunde gå ut o äta, kanske tacobuffé?





RSS 2.0