Beslutsångest

Att lida av beslutsångest är inte det lättaste. Ingen har väl missat att jag vantrivs på mitt jobb här i St Anton, men jag ska inte klaga. Det finns de som har det värre.
Men jag kan förklara varför jag inte trivs.
Ingen pratar bra engelska förutom chefen, som inte har någon social kompetens överhuvudtaget. Han vet inte vad trevlig är. Han försöker skämta ibland, men får aldrig till det. Oftast handlar det om sexskämt. Inte direkt passande.
Den enda mat vi (jag & david, han har fått börja på min restaurang) får är pizza. Inte den bästa kosten 6 dagar i veckan, direkt. Men inte alla pizzor är till för personalen. Igår tog David 2 skivor parmaskicka, som var gamla, men då blev han tillsagd att den maten var inte till för personalen. Måste bara berätta att chefen hade precis själv ätit en parmapizza.
Inte den bästa kosten 6 dagar i veckan direkt. Medans han kan står och laga till goda rätter till sig själv och en annan manlig kollega. Sedan förväntar han sig att vi ska duka ut efter honom och servera honom kaffe. Visst jag kan göra en kaffe då & då, till honom. Men han har annars egna ben & kan duka ut efter sig.
Jag jobbar som servitris & diskare. I vanliga fall får man ju dricks som servitris, men inte jag. Nej, till mig delar dom inte med sig till. Därför är det så extra bra när jag får dricksen personligen från gästerna. Tex när jag står i baren, och gästerna ska  gå, men går fram till mig först & ger mig dricks. Det känns bra!
Igår hade några gäster lämnat pengar kvar på bordet, då gick chefen fram o haffade dom, precis innan jag skulle duka ut glassen. Utan att själv ta ut några glas. Och när pengarna lämnas kvar på bordet, så får den som städar av det dricksen!
Och det är ju inte alltid dom lämnas kvar, eftersom dricksen ges oftas när man tar betalt. Och jag får inte ta betalt.
Men jag ska försöka stå ut 2 veckor till! Men eftersom jag inte har någon uppsägningstid så kanske jag slutar tidigare.


20110117

Då jag själv inte kan lägga upp några bilder så hänvisar jag er till Marcus bildblogg om st anton: http://omgsnow.tumblr.com/

Hey, I made it

I'm the worlds greatest

20110110

Vart tar tiden vägen? Tycker att dagarna flyger iväg, snabbare än vanligt.
Sover kanske bort ganska mycket av tiden med.
Idag skulle jag för första gången på länge nu ut och åka snowboard, men dagen har bestått mestadels av dimma. Så förhoppningsvis i morgon.
Är tillbaka på La luna, efter 4 underbara dagar på deras andra restaurang.
Jobbade tillsammans med David. Gick väldigt bra. Har aldrig kunnat se oss tillsammans på samma jobb.
Förhoppningsvis får jag gå tillbaka igen. Det här jobbet drar ner min vistelse här, ganska mycket. Det är ju nästan det enda jag har tjatat om här i bloggen. Nu får det bli någon ändring.
Men om jag får bli kvar på La luna, så jobbar jag endast 2 veckor till, sen får det vara nog.
Sen ska jag bara njuta som 2 sista veckorna!

Dags att göra sig redo för jobbet!
Förresten, hoppas ni ser min nya bakgrundsbild. Trodde det skulle vara enkelt denna gången, och bara kopiera & klistra in, men icke. Så håll tummarna.


Sjukstuga

Nu har jag smittat David med. Han ligger till sängs med feber & hosta. Nu när jag äntligen börjar bli bättre. Febern är borta och jag börjar få tillbaka rösten, men hostan kvarstår och halsen vill inte ge sig.

Liften här i vår lilla by har äntligen öppnat. Känns skönt, så slipper jag nu i början i backarna i st anton, där det är fullt med folk.
Väntar fortfarande på mer snö. Hörde att ni ska få mer till helgen. Jag vill också uppleva er vinter.
Kanske hinns med det också.

Nu ska jag söka lite sommarjobb, om min dator vill och inte blir för varm och stänger av sig. Brukar i vanliga fall sitta med öppet fönster när jag använder den. Håll tummarna för jobb & datorn.






Nyårshelgen

Har inte pratat på 3 dygn och inte ätit på 2.
På fredagen, nyårsafton, blev jag riktigt sjuk. Vakande upp med feber & värk i hela kroppen. Halsen var igensvullen och jag hade fått hosta. Är fortfarande sjuk, hostan vill inte ge sig. Känns som jag ska gå av på mitten när jag hostar.
Aldrig har jag haft sån värk i kroppen, särskilt ryggen.

Hoppas ni hade en bättre helg än mig. :)

Skickade iväg David för att handla toapapper, halstabletter & nässpray. Han kom hem med toapapper som var parfymerat, jättebra för nästan. Halstabletter som smakade godis, och inte alls hjälpte något. Sen det viktigaste, nässprayen, den hade han inte inhandlat. Han sa att dom ej hade någon. Men han hade ju inte gått in på apoteket som ligger precis brevid matbutiken! "Jaså, finns det ett apotek." Det har jag ju sagt 1000 ggr till David.
Jaja, nu ska jag bädda ner mig i sängen & se reprisen från Bonde söker fru, och tycka synd om mig själv.


RSS 2.0